A Face Bang csapata      
BIOGRÁFIA - TÖRTÉNETÜNK

Face Bang… Ami a nevet illeti arculcsapás, vagy ha úgy tetszik egy jól eső és jól irányzott pofon! Szövegcentrikus, szikár alapokon nyugvó, de emészthető dallamos rockzene. Bátran élünk metal, blues, funky elemekkel is, ha a dal hangulata megkívánja. A szövegek önirónikus, irónikus, főként a léleknek tükröt tartó, de életigenlő tartalma adja a dalok gerincét. Összességében ez teszi behatárolhatatlanná és adja az “Ízét” a Face Bang-nek. A stílusok “pofátlan” keverése, a szövegek cizellálatlan, néhol nyers ereje, mindez egy női frontember tolmácsolásában adja az “arculcsapást” a nézőknek-hallgatóknak. A magamutogató botránykeltés távol áll a zenekartól, de a figyelemfelkeltés cél, pláne, hogy olyan erős “ellenséggel” állunk szemben, mint a giccs, a középszerűség, a beskatulyázás, az igénytelenség és minden olyan jelenség, irányzat, eszme ami az emberi elmét, lelket, méltóságot tiporja, sötétségbe taszítja és tartja! Tisztában vagyunk azzal, hogy az “újat” szokni kell, hiszen sokkal könnyebb és népszerűbb a régi slááágerek újragondolásával, másolásával belopózni a közönség, na meg a “gépezet” szívébe, amit a pénz és a “biztosra megyünk” mozgat, de az a tapasztalatunk, hogy igenis “vannak fülek a hallásra”!!! Ja, és a régiek egyszer újak voltak! :))))
A Face Bang egy “szerelemgyerek”, amit a csapat egymás, a gondolatok, a zene, a munka iránti szeretete és tisztelete formál és táplál. A tagok is mind más habitusúak, hátterűek, életkorúak, de ebben a produkcióban egy egymást jól kiegészítő, színes egységet alkotnak.


Ha ez az esszencia, amit a tagok, a szöveg, a zene sokszínűsége és lendülete ad-eltalál, akkor keress minket bátran koncerten - sínen, vízen, levegőben!

Mottónk:

“Ránk fér egy jobb idő már!
De több kell mint próbálkozás!
Voltak és vannak dumák,
Ám nézd meg, hol tart a világ!!??”


A ZENEKAR TAGJAI

Keresztes Steve (gitár-zene-szöveg)
A zenekar vezetője, zeneszerzője, szövegírója, hangszerelője, gitárosa a 80-90-es évek meghatározó “háttérmunkása”. Közreműködött, szakértelmével támogatott számos hazai produkciót és előadót. A 80-as évek közepén megalapította saját csapatát, a Sybille-t, ami sok mára ismert rockzenész “bölcsődéje” volt. A 2000-es évektől a magyar gospel (egyházi) zene egyik reformere. Számos hazai és nemzetközi gospelkiadvány közreműködője, vendégművésze. 2000-ben kiadott szerzői lemeze a korzikai Bumble Music kiadó által kiírt keresztény filmzenei pályázatának első díjasa. Mint gitárművész, a hazai állami és egyházi rendezvények, koncertek meghívott előadója (Mátyás-templom, MTA, Zeneakadémia, Deák téri Evangélikus templom, stb.). A 2000-es évek elején visszatérő vendég a Duna TV, az RTL KLUB, a PAX TV és az M1 műsoraiban, illetve a Calipso Rádió Gospel Cafe című műsorának társszerkesztője-műsorvezetője volt. 2000-től napjainkig is - határon innen és túl - sikeres koncerteket ad akusztikus formációjával. Jelenleg a Full Gospel Buisness Man Fellowship International zenei intendánsa, zenetanár.


Tóth Balázs (basszusgitár)
A fiatal és igen tehetséges muzsikus Keresztes Steve produkcióinak állandó közreműködője. Tehetségét mi sem bizonyítja jobban mint, hogy a Jeruel White Rock Company-ban évekig Zsoldos Tamás által kijelölt helyettesként működött közre. Szappanos György tanítványa, villamosmérnök. Maga tervezte saját hangszerén játszik, amit az Invasion cég gyárt és forgalmaz nagy sikerrel.


Koós Marcell (dob)
A fiatal dobos nagyjából hét éves korában, édesapja hathatós közbenjárásával került a hangszer mögé, majd ott is ragadt. Jó néhány év zeneiskolai tanulás és szomszédokat kedvre derítő pincés gyakorlás után következett élete első zenekara. Egy baráti felkérés nyomán tagja lett a paksi fiatalokból álló Váradi Jam Factory zenekarnak, ahol rock, jazz, funky, blues elemeket ötvözve igazi örömzenét játszott. Utóbbi stílus a későbbiekben is megtalálta, Budapestre kerülve az Ask The Dust nevű blues formációnak és a Face Bang együttesnek lett a dobosa.


Keresztes Krisztina (ének)
A 2000-es években gospelénekesként kezdte a pályáját. Számos gospel produkció közreműködője, mind lemezen, mind koncerteken. 2011-ben alapítótagja a Jeruel White Rock Company-nak. A teljesség igénye nélkül fellépett többek között Mága Zoltánnal, Horgas Eszterrel, Lugosi Lászlóval, Takáts Tamással, Sipeki Zoltánnal, Felkai Miklóssal, Garda Zsuzsával, Demeter Tamással, stb. Zenei ars poetica-ja: “Elbeszélő vagyok, nem énekesnő! Ha egy gondolat, szöveg eltalál, megérint és továbbadható hangok által, akkor tudok énekelni!”